Information från Antagningsenheten -Förändringar i NyA efter driftsättningen 18 maj

Produktionsansvar antagningen produktionsansvar.antagningen at uf.liu.se
Tors May 19 13:12:50 CEST 2016


Hej

Det kom lite förändringar i och med den nya leveransen igår. Här nedan kan ni se en sammanställning.

NyA-webben
Återbud
Eftersom vissa sökande missuppfattat vad återbud innebär har det gjorts en justering i återbudsflödet. Texten vid kryssrutan för att lämna återbud är ändrad och från och med 16_05 står det "Jag vill inte läsa utbildningen" på Antagning.se och "Delete" på Universityadmissions.se.

Startvecka visas för sökande - Obligatorisk uppgift i Bilda
I majleveransen av NyA börjar anmälningsalternativs startvecka att visas för sökande. Det blir en obligatorisk uppgift för att anmälningsalternativet ska publiceras på antagning.se och universityadmissions.se.

Stänga av möjlighet för sökande att lämna återbud på Antagning.se och Universityadmissions.se
Från och med 16_05 kommer det vara möjligt styra om det ska gå att lämna återbud på Antagning.se och Universityadmissions.se eller inte. Är det valt att det inte ska gå att lämna återbud till en utbildning kommer inte återbudsflödet visas på sökandewebben för aktuell utbildning.
För att stoppa möjligheten att lämna återbud går du in i funktionen "Antagningstal och sen anmälan" i samma funktion där du även kan markera att reservantagningen är avslutad. Det går bara att ange datum för en utbildning i taget i lista. För att kunna stoppa återbud på Antagning.se och Universityadmissions.se krävs att du har behörighetsroll "reservantagning".

Anledningen att detta införs är att återbud lämnats på Antagning.se och Universityadmissions.se långt efter det att utbildningar startat och gränsen för tidigt avbrott passerats. Det är viktigt att låta möjligheten att lämna återbud på sökandewebben vara öppen i alla fall fram till kursstart och minst tills dess att reservantagningen avslutats.

Visning om urval pågår
I funktionen Antagna/Reserver visas de antagningsomgångar som det pågår urval på med grå rad, "URVAL PÅGÅR" är utskrivet efter antagningsomgångens benämning.

Prio 1 i anmälan visas på startsidan
På startsidans visning av "Mina utbildningar" kommer uppgift om antal sökande som har aktuellt anmälningsalternativ som prio 1 i anmälan att visas.


Reservantagning NyA-webben
Den 10 augusti och 17 augusti finns utbildningstillfällen för er som saknar behörighet för reservantagning i NyA-webben. För mer information gå in på vår inst.info.sida: http://liu.se/insidan/utbildningsadministration/antinfo-internt/reservantagning?l=sv


Med vänlig hälsning
Produktionsansvariga NyA-systemet
Antagningsenheten LiU

[Linköpings universitet]

Linnéa Sommar, Ulrika Söderberg, Åsa Petersson
Antagningsenheten
581 83 Linköping
Telefon: 013-28 00 00
Besöksadress: Hus Terra, Campus Valla
Besök oss gärna på: www.liu.se<http://www.liu.se/>







-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/antagningsinformation/attachments/20160519/21ccbe04/attachment.html>


More information about the Antagningsinformation mailing list