[Info.cetis] Hjälp oss att sprida information om Forskarmöten 2019

Kjellström Anna anna.kjellstrom at sverigesungaakademi.se
Ons Mars 27 09:59:41 CET 2019


Hej,

Jag heter Anna och representerar Sveriges unga akademi, en tvärvetenskaplig akademi för ett urval av de bästa yngre forskarna i Sverige.

Vi ordnar varje sommar något vi kallar för ”Forskarmöten” där gymnasieungdomar under några dagar får träffa våra ledamöter på västkusten och diskutera forskning i stort som smått. Vi har gjort det här i flera år nu och det är oerhört uppskattat. Vi har dock väldigt svårt att nå ut till ungdomar och få dem att söka.

Jag har fått tips att ni kanske kan hjälpa mig att sprida information om våra Forskarmöten. Nedan kommer mer info och jag bifogar även en postern och en flyer som går att printas ut och sättas upp.
 ___________________________

FORSKARMÖTEN 2019

Den 12–14 augusti 2019 arrangerar Sveriges unga akademi sommarforskarskolan Forskarmöten<https://www.sverigesungaakademi.se/fomo2019> i Fiskebäckskil på västkusten. Här får ungdomar möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik. Är man nyfiken på vad en forskare gör, vad man kan forska om och hur man blir en forskare? Då är Forskarmöten helt rätt!

Dagarna är fyllda med samtal där deltagarna delas in i grupper och får diskutera olika aspekter på forskning med flera olika forskare. De kommer även få lyssna till korta vetenskapliga föreläsningar från olika forskningsfält. De vetenskapliga diskussionerna varvas med studiebesök, spel och utflykter. Tid kommer även avsättas för att deltagarna ska lära känna varandra och bilda egna nätverk. Forskarmöten är kostnadsfritt och Sveriges unga akademi står för mat, logi samt ersätter resor upp till ett maxbelopp. Forskarmöten är förstås alkohol- och drogfritt.

Alla intresserade gymnasieelever (inom alla ämnen) som ska börja årkurs 3 till hösten eller som går ut åk 3 nu till våren, är varmt välkomna att söka. Och vi behöver hjälp med att nå ut till dem! Hjälp oss gärna sprida och dela information om Forskarmöten till elever och lärare på gymnasieskolan! Skriv gärna ut den bifogade flyern och postern om Forskarmöten och anslå på din skola.

Mer information och ansökningshandlingar finns här<https://www.sverigesungaakademi.se/fomo2019>. Sista ansökningsdag är den 6 maj. Följ Forskarmöten på Facebook<http://gantrack8.com/t/l/1753459/4_MDQ4MTgyMzYzOQ==/> och dela videoklipp<http://gantrack8.com/t/l/1753460/4_MDQ4MTgyMzYzOQ==/> (sök på Forskarmöten på YouTube).

Frågor?
Kontakta oss gärna:
Anna Kjellström
Sveriges unga akademis sekretariat
info at sverigsungaakademi.se<mailto:info at sverigsungaakademi.se> eller 08-673 97 45
SVERIGES UNGA AKADEMI<http://www.sverigesungaakademi.se/11.html> är en tvärvetenskaplig akademi för ett urval av de bästa yngre forskarna i Sverige, med en verksamhet som vilar på tre ben: tvärvetenskap, forskningspolitik och utåtriktat arbete. Akademin är en oberoende plattform som ger yngre forskare en stark röst i den forskningspolitiska debatten och som arbetar med att föra ut forskning till unga. Inom akademin möts unga forskare över lärosätes- och disciplingränser för att samtala om forskning och forskningsrelaterade ämnen. Sveriges unga akademi bildades på initiativ av Kungl. Vetenskapsakademien 2011 och har idag 35 ledamöter.
_________________________________
Tusen tack för din hjälp med detta om det går! Det är fantastiska dagar som är synd att missa om man är det minsta intresserad av forskning och vetenskap.

Mvh,

Anna

ANNA KJELLSTRÖM
Handläggare, Sveriges unga akademi
Administrative Officer, The Young Academy of Sweden

tel: + 46 (0)8 673 97 45
mobile: +46 (0)70 673 94 45
mail:anna.k<mailto:anna.k at sverigesungaakademi.se>@<mailto:anna.k at sverigesungaakademi.se>sverigesungaakademi.se<http://sverigesungaakademi.se>

SVERIGES UNGA AKADEMI
THE YOUNG ACADEMY OF SWEDEN
c/o Kungl. Vetenskapsakademien/
The Royal Swedish Academy of Sciences
Box 50005, SE-104 05 Stockholm, Sweden
Besök/Visit: Lilla Frescativägen 4 A
SE-114 18 Stockholm, Sweden
www.sverigesungaakademi.se<http://www.sverigesungaakademi.se>
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/info.cetis/attachments/20190327/58f0f0ea/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: forskarmoten_poster2019.pdf
Type: application/pdf
Size: 3097103 bytes
Desc: forskarmoten_poster2019.pdf
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/info.cetis/attachments/20190327/58f0f0ea/attachment-0002.pdf>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Forskarmoten2019.pdf
Type: application/pdf
Size: 1165714 bytes
Desc: Forskarmoten2019.pdf
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/info.cetis/attachments/20190327/58f0f0ea/attachment-0003.pdf>


More information about the Info.cetis mailing list