[LiU design] People Powered Future SIA (SIO)

Stefan Holmlid stefan.holmlid at liu.se
Mon Sep 8 07:01:37 CEST 2014


Hej!

under något år har bland andra SVID drivit en process för att ta fram en nationell agenda för design, med målet att det skall mynna ut i ett finansierat strategiskt innovationsområde för design (gm Vinnova). Jag har suttit med i processen dels med LiU perspektivet och dels med Designfakultetsperspektivet.
I förra omgången av utlysningen, Strategiska innovationsprogram, skickade vi in en skiss men gick inte vidare till steg 2. Vi har nu utvecklat skissen vidare i enlighet den feedback vi fick, tagit fram grafik som bättre ska hjälpa till att förklara vad vi menar samt ordnat möjligheter att ta emot Statement of Intents elektroniskt för att visa på att området är förankrat.

Bifogat detta mail hittar du den skiss som nu är tänkt att skickas in i en liknande tvåstegsprocess som förut (först en skiss, och sedan en full ansökan). Det är först i andra skedet som det kommer att behövas mer formellt bindande Letter of Intents från företag och organisationer, och om ni är intresserade av att backa upp en full ansökan med ett sådant, så hör av er till mig eller Eva-Karin Anderman på SVID, så ser vi till att bjuda in er till det när det blir aktuellt.
För dig som vill skriva ett enklare statement of intent finns möjligheter att göra det elektroniskt via www.svid.se/registration<http://www.svid.se/registration> (före 18/9). Om du tror att du känner någon i ditt nätverk som vill vara med i processen People Powered Future så vidarebefordra gärna detta mail till hen.

Den 10-11-12 september finns personer på sekretariatet tillgängliga för skypemöten (med en eller flera personer) för att svara på frågor och ta emot synpunkter. Hör av dig för att boka tid för möte. (Dokumentet som ska in till Vinnova får vara max 8 sidor långt, så det finns utrymme till förbättringar).

Synpunkter kan även skickas via mail och bör vara inkomna innan den 18 september till Eva-Karin.Anderman at svid.se<mailto:Eva-Karin.Anderman at svid.se>.


mvh Eva-Karin gm
Stefan Holmlid


Eva-Karin Anderman
Programchef
Program director
__________________________

SVID
Stiftelsen Svensk Industridesign
Swedish Industrial Design Foundation
Sveavägen 34, 6 tr
SE-111 34 Stockholm
Tel + 46 8 406 84 42 Mob +46 761242401
eva-karin.anderman at svid.se<mailto:eva-karin.anderman at svid.se>
www.svid.se<http://www.svid.se/>

Design skapar konkurrenskraft och innovation utifrån användaren
www.designagenda.se<http://www.designagenda.se>

-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/liudesign/attachments/20140908/15f29625/attachment-0001.html 
-------------- next part --------------
En bilaga som inte var text, skiljdes ut...
Namn       : People Powered Future - 3 september-.pdf
Typ       : application/pdf
Storlek: 649065 bytes
Beskrivning: People Powered Future - 3 september-.pdf
URL        : http://lists.liu.se/pipermail/liudesign/attachments/20140908/15f29625/attachment-0001.pdf 


More information about the Liudesign mailing list