[LiU design] KU-seminarium med Hanna Hallgren

Frida Berntsson frida.berntsson at liu.se
Fre Feb 26 10:18:10 CET 2016


Hej,

välkommen till vårens första KU-seminarium med Hanna Hallgren, torsdagen den 3 mars 13.15–16.15 i sal form1 (2233) Key-huset.

Hanna Hallgrens diktsamling Prolog till den litterära vetenskapsteorin är en del av forskningsprojektet Skrivandet som metod. En studie i poesi, skrivprocess och det reflexiva akademiska skrivandets möjligheter. Forskningen undersöker skrivandet som metod utifrån tre stilmässigt olika texter; en poetisk text, en loggbokstext som studerar det poetiska skrivandets processer, och en stilöverskridande text som tillhör det fält inom genusvetenskaplig forskning som kallas reflexivt akademisk skrivande. Den genusvetenskapliga/feministiska forskningen, liksom den konstnärliga forskningen, förhåller sig kritiskt granskande gentemot de traditionella vetenskapliga normerna och värderingarna. Hallgren lyfter fram erfarenheter och idéer om korsningen mellan konstnärlig forskning och forskningsfältet humaniora ur ett feministiskt perspektiv.

Hanna Hallgren är verksam poet, kulturkritiker och universitetslektor vid Linnéuniversitetet. Hallgren och forskar inom genusvetenskap och konstnärlig forskning och doktorerade 2008 vid Linköpings universitet med en avhandling om lesbisk feminism och aktivism under 1970- och 80-talen i Sverige. Hon har mångårig erfarenhet av undervisning och handledning i både akademiskt, skönlitterärt- och bruksorienterat skrivande.


Varmt välkommen!

Med vänlig hälsning
Frida Berntsson


Frida Berntsson

Institutionen för Kultur och Kommunikation, IKK
Linköpings universitet
581 83 LINKÖPING
013 - 281973, 072 - 3372992

frida.berntsson at liu.se<mailto:frida.berntsson at liu.se>

-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/liudesign/attachments/20160226/6353d528/attachment-0001.html 


More information about the Liudesign mailing list