[Mimernet.ibl] VB: Ny ledning, ny forskarantologi och nya doktorander - folkbildningsforskningen vid LiU tar sats

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Ons Jan 16 21:36:01 CET 2013


Till Mimers nätverk
I utskicket före jul informerade Ann-Marie Laginder om att Mimer från och med årsskiftet inte bara har ny ordförande utan också en ny föreståndare. Jag som nu tagit över föreståndarskapet är hedrad över förtroendet och ser fram emot att få fortsätta arbetet med den imponerande verksamhet som Ann-Marie byggt upp och utvecklat under sina år som föreståndare.
Med anledning av Mimers nya ledning, Mimers nya internationella antologi och en stundande nyrekrytering av doktorander inom vuxenpedagogik och folkbildning sänder Linköpings universitet ut ett pressmeddelande som härmed vidaresänds till Mimers nätverk.
Hälsningar
Henrik Nordvall, docent i pedagogik och ny föreståndare för Mimer




Från: Linköpings universitet <B307268505 at distribution.cision.com<mailto:B307268505 at distribution.cision.com>>
Svara till: "press at info.liu.se<mailto:press at info.liu.se>" <press at info.liu.se<mailto:press at info.liu.se>>
Datum: onsdag 16 januari 2013 07:01
Till: Andreas Fejes <andreas.fejes at liu.se<mailto:andreas.fejes at liu.se>>
Ämne: Ny ledning, ny forskarantologi och nya doktorander - folkbildningsforskningen vid LiU tar sats

[http://media.ne.cision.com/l/xufhprwh/www.waymaker.se/logos/Cision/L/linkuni.gif]
Ny ledning, ny forskarantologi och nya doktorander - folkbildningsforskningen vid LiU tar sats

Året startar med flera nya satsningar inom Mimer – nationellt program för folkbildningsforskning, vid Linköpings universitet: Ny föreståndare och ordförande, lansering av en internationell forskarantologi samt en ny satsning på doktorander.

Ny föreståndare för Mimer blir docent Henrik Nordvall och ny ordförande är professor Andreas Fejes. De ersätter Ann-Marie Laginder, som gått i delpension från årsskiftet, respektive Staffan Larsson, som gick i pension i somras.

-Vi satsar på att utvecklas samtidigt som vi vill slå vakt om den starka traditionen av forskning om folkbildning och vuxenpedagogik i Sverige, särskilt vid Linköpings universitet, säger Andreas Fejes som också är ny forskningsledare vid avdelningen för pedagogik och vuxnas lärande. Han har bland annat tidigare varit generalsekreterare för ESREA, den europeiska föreningen för vuxenpedagogisk forskning.

Generationsskiftet i ledningen sammanfaller med lanseringen av boken Popular Education, Power and Democracy: Swedish Experiences and Contributions (NIACE, 2013), som Ann-Marie Laginder, Henrik Nordvall och Jim Crowther varit redaktörer för. Antologin tar ett samlat grepp om den mångfasetterade svenska folkbildningstraditionen och dess betydelse internationellt. Den är den första i sitt slag och vänder sig till en internationell publik. Ledande folkbildningsforskare från Sverige, Storbritannien, Japan, Kanada och USA medverkar.

-Utländska kollegor och andra intresserade har flera gånger frågat efter övergripande forskningslitteratur på engelska om svensk folkbildning. Men vi har inte kunnat ge något exempel, förrän nu, säger Henrik Nordvall.

Nu utlyses också fyra doktorandtjänster med inriktning mot vuxnas lärande. Sista ansökningsdag är 3 april.

-Vi ser gärna sökande med erfarenhet från arbete inom studieförbund och folkhögskola, även om det inte är ett krav, säger Andreas Fejes. Vi letar efter forskningsbegåvningar med olika ämnesbakgrund som tillsammans med oss kan bidra till att utveckla svensk forskning om folkbildning och vuxenpedagogik.

Kontakt: Andreas Fejes 0736-185553, andreas.fejes at liu.se<mailto:andreas.fejes at liu.se> . Se även www.ibl.liu.se/pedvux<http://www.ibl.liu.se/pedvux> samt www.liu.se/mimer<http://www.liu.se/mimer>

Anika Agebjörn, vetenskapsredaktör, 013-281334, 0709-791334 anika.agebjorn at liu.se<mailto:anika.agebjorn at liu.se>

________________________________

Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se
http://www.cisionwire.se/linkopings-universitet/r/ny-ledning--ny-forskarantologi-och-nya-doktorander---folkbildningsforskningen-vid-liu-tar-sats,c9357621
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20130116/6473fda2/attachment.html 


More information about the Mimernet.ibl mailing list