[Mimernet.ibl] VB: Utlysning för Cederblad

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Tors Feb 14 10:15:53 CET 2013


Vidarebefordrad information till Mimers nätverk:


Carl Cederblads minnesfond stödjer forskning om svensk folkbildning



Carl Cederblads minnesfond, som förvaltas av Uppsala universitet, instiftades 1955 i syfte att ”belöna eller möjliggöra vetenskapliga undersökningar om folkbildningen, företrädesvis det svenska folkbildningsarbetets uppkomst och utveckling”. Fonden har under årens lopp lämnat ekonomiskt stöd till konferenser och publicering av vetenskapliga arbeten om svensk folkbildning.



Fondens arbete leds av en nämnd sammansatt av representanter för Uppsala universitet, Mimer och Folkbildningsförbundet. Nämndens ordförande är professor Gullög Nordquist, Uppsala universitet.



Enskilda forskare, akademiska lärare samt folkbildningsorganisationer har rätt att såväl lämna förslag som att ansöka om bidrag ur fonden. Sådana förslag skall lämnas till nämnden för Carl Cederblads stiftelse senast den 15 maj och nämnden fattar beslut om eventuella belöningar eller bidrag senast den 30 juni varje år. Nämnden ger företrädesvis kompletterade stöd för utgivning av vetenskapliga skrifter som kommer att publiceras inom ett år från det att anslag beviljats.



Adressen är:

Nämnden för Carl Cederblads stiftelse

Att: Irene Johansson

Uppsala universitet

Planeringsavdelningen

Box 256

751 05 Uppsala



Ytterligare upplysningar lämnas av nämndens sekreterare Iréne Johansson, telefon: 018-471 1704 eller Irene.Johansson at uadm.uu.se

-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20130214/8e03d4e0/attachment.html 


More information about the Mimernet.ibl mailing list