[Mimernet.ibl] Inbjudan och Call for papers till Mimers forskarkonferens 4-5 november 2014 i Umeå

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Tors Juni 5 13:28:19 CEST 2014


Till Mimers nätverk och andra intresserade
Inbjudan och Call for papers till Mimers årliga forskarkonferens den 4-5 november 2014 i kulturhuvudstaden Umeå
Mimer – nationellt program för folkbildningsforskning inbjuder till årets forskarkonferens i samarbete med Institutionen för kultur- och medievetenskaper vid Umeå universitet den 4-5 november.
Konferensen är en mötesplats för forskare från olika discipliner och folkbildare. Med detta mail inbjuder vi forskare att bidra med paper (5-15 sidor). Det är en arbetskonferens och därför välkomnar vi texter som speglar pågående forskning om folkbildning i vid mening. Inlägg med ett kortare PM (en A4-sida) kring projekt eller idéer om forskning, inom det vi kallar kontakttorget, välkomnas från både forskare och folkbildare. Deadline för paper och PM är den 3 oktober. De texter som då har inkommit läggs till grund för detaljplaneringen av konferensen. Självklart är du även välkommen att delta i konferensen utan att medverka med någon presentation. Konferensen startar kl 13.15 tisdagen den 4 november och slutar på onsdagen den 5 november kl 16.00. Konferensavgiften är 1000 kr (exklusive moms), 750 kr + moms för doktorander.
Nytt för i år är att Mimerkonferensen samverkar med en vetenskaplig tidskrift. Nordisk kulturpolitisk tidskrift planerar ett temanummer om folkbildning där deadline för manus är 16 januari 2015. Med anledning av detta samarbetar tidskriften med Mimer inför konferensen i Umeå 4-5 november. Forskare och doktorander som avser skicka in manus för granskning till detta temanummer är särskilt välkomna att presentera bidrag på Mimerkonferensen. Vid konferensen kommer temanumrets redaktörer att ge synpunkter som stöd i arbetet inför en slutlig inskickning av manus för granskning.
Konferensen har inget förutbestämt tema. Däremot tar vi fasta på att Umeå i år är Europas kulturhuvudstad, vilket utöver samarbetet med ovan nämnda kulturforskningstidskrift även kommer att märkas genom ett särskilt forskarpanelsamtal om folkbildning och kultur. Umeå universitet har dessutom en anrik historia när det gäller folkbildningsforskning, vilket konferensen uppmärksammar. Ronny Ambjörnsson, professor emeritus i idéhistoria vid lärosätet, kommer att tala om sin klassiska studie Den skötsamme arbetaren (1988) och den intellektuella miljö studien tillkom i.
Praktisk information samt anmälningsmöjligheter kommer att finnas på Mimers hemsida www.liu.se/mimer i slutet av augusti. Texter sänds till henrik.nordvall at liu.se.  Om du har frågor kring konferensen väder du dig till samma adress.
SPRID GÄRNA INFORMATIONEN VIDARE TILL KOLLEGER OCH DINA ANDRA NÄTVERK!

Varmt välkommen!
Med vänliga hälsningar
Henrik Nordvall, föreståndare för Mimer



----------------------
Henrik Nordvall (Ph. D., Associate Professor)
Director of Mimer – The Swedish Network for Research on Popular Education
Department of Behavioural Sciences and Learning (IBL)
Linköping University
581 83 Linköping
Sweden
Tel: +46 13 282140;
Fax: +46 13 282145
E-mail: henrik.nordvall at liu.se
Webpage: http://liu.academia.edu/HenrikNordvall
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20140605/686ada1b/attachment.html 


More information about the Mimernet.ibl mailing list