[Mimernet.ibl] Postdoktor i pedagogik med inriktning mot folkbildning

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Tis Juni 24 10:15:40 CEST 2014


Till Mimers nätverk

Linköpings universitet ledigförklarar en tjänst som postdoktor i pedagogik med inriktning mot folkbildning. Tjänsten är kopplad till Mimer, det nationella programmet för folkbildningsforskning, vars uppdrag är främja forskning om folkbildning i vid mening oavsett disciplin och var i landet forskningen bedrivs. Personer som bedrivit forskning om folkbildning och som har avlagt doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är 2014-07-15.



Se information nedan och annonsen på Linköpings universitets hemsida: http://www.liu.se/jobba/lediga-jobb?l=sv&&rmpage=job&rmjob=335&rmlang=SE



Frågor om tjänsten besvaras av Andreas Fejes, professor i vuxenpedagogik, via epost andreas.fejes at liu.se<mailto:andreas.fejes at liu.se> eller telefon 013-28 21 36.



Hälsningar

Henrik Nordvall, föreståndare för Mimer





Linköpings universitet ledigförklarar en

Postdoktor i pedagogik med inriktning mot folkbildning


vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande (www.ibl.liu.se) inom avdelningen för pedagogik och vuxnas lärande (www.ibl.liu.se/pedvux), forskningsmiljön i vuxenpedagogik och folkbildning.

Forskningsmiljön vuxenpedagogik och folkbildning inriktar sig på studier av vuxnas lärande. Detta inbegriper en mängd aktiviteter inom ramen för olika kontexter där vuxna lär, inom institutionella sammanhang som t.ex. kommunal vuxenutbildning, folkhögskola, och studieförbund (studiecirklar), olika informella och vardagliga sammanhang eller i folkrörelser och civilsamhälle. Miljön är Sverigeledande och ansvarar bland annat för Mimer, nationellt program för folkbildningsforskning. Miljön har även en stark internationell profil och ansvarar bland annat för sekretariatet för den Europeiska föreningen för vuxenpedagogisk forskning (www.esrea.org) samt leder arbetet med den Europeiska vetenskapliga tidskriften inom fältet (www.rela.ep.liu.se).

Som ett led i utvecklingen av miljön utlyses nu en anställning som postdoktor i pedagogik med inriktning mot folkbildning.

Arbetsuppgifter: En postdoktor ska i huvudsak bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden.

Postdoktorn förväntas aktivt bidra till utvecklingen av forskningsmiljön, vilket innefattar att genom fysisk närvaro på arbetsplatsen bidra till ett levande intellektuellt klimat. Hon eller han förutsätts bedriva forskning med sikte på en forskarkarriär. Detta innebär även en förväntan att söka finansiering av forskningsråd för att gå vidare efter anställningen. Innehavaren förväntas utveckla internationella nätverk.

Kvalifikationer: Tjänsten är kopplad till Mimer, det nationella programmet för folkbildningsforskning, vars uppdrag är främja forskning om folkbildning i vid mening oavsett disciplin och var i landet forskningen bedrivs. Tjänsten är ett led i att stärka både programmets forskningsverksamhet och forskningsmiljön vuxenpedagogik och folkbildning. Särskilt meriterande för tjänsten är tidigare forskning om folkbildning. Meriterande är internationell publicering i etablerade vetenskapliga tidskrifter, och erfarenhet av att bygga nationella och/eller internationella nätverk. Vid bedömning till tjänsten läggs särskild vikt vid den vetenskapliga meriteringen.

Behörighet: Behörig till anställning som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång.

Förordnandetid: En postdoktor får anställas tills vidare dock längst två år. Denna anställning är en tidsbegränsad anställning under 12 månader med möjlig förlängning ytterligare 12 månader.

Tillträde: Snarast

Lön: Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Ansökningsförfarande

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag 2014-07-15, kommer inte att beaktas.

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald. [För ansökan klicka på länken: https://web103.reachmee.com/ext/I011/853/apply?site=6&lang=SE&validator=c5f766a55eafbb016232008485a24b49&ihelper=http%3A%2F%2Fwww.liu.se%2Fjobba%2Flediga-jobb%3Fl%3Dsv&job_id=335 ]



Kontaktpersoner

Andreas Fejes

Professor

013-28 2136

andreas.fejes at liu.se<mailto:andreas.fejes at liu.se>



Anette Larsson

Personalintendent

013-28 2147

anette.larsson at liu.se<mailto:anette.larsson at liu.se>






-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20140624/eb2d4193/attachment.html 


More information about the Mimernet.ibl mailing list