[Mimernet.ibl] Inbjudan till Mimers nordiska doktorandsymposium 3-4 november i Umeå

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Fre Sep 19 11:16:02 CEST 2014


Till Mimers nätverk

Mimer - Nationellt program för folkbildningsforskning
inbjuder till nordiskt doktorandsymposium 3-4 november 2014 vid Umeå universitet

Doktorandsymposiet, som kan ses som en förkonferens till Mimers forskarkonferens i Umeå (4-5/11, se http://www.liu.se/mimer/mimers-forskarkonferens ), vänder sig till doktorander som i sina forskningsprojekt studerar folkbildning/folkeoplysning i vid bemärkelse oavsett akademisk disciplin. Symposiet syftar till att uppmuntra kontakter och idéutbyte mellan doktorander/forskarstuderanden i Norden. Vid symposiet kommer ett särskilt fokus riktas mot möjligheter och svårigheter för folkbildningsforskare att hävda sig i ett forskarsamhälle med ökande krav på att resultat ska publiceras i artiklar för en internationell publik.

Symposiet tar avstamp i presentationer av deltagande doktoranders pågående forskning. Dessutom lämnas bidrag från medverkande forskare som berör frågor om akademiskt skrivande och vetenskaplig publicering:

Henrik Nordvall, docent i pedagogik vid Linköpings universitet, tar avstamp i arbetet med antologin Popular education, power and democracy: Swedish experiences and contributions (NIACE 2013) för att lyfta frågan om hur man skriver om nordisk folkbildning för en internationell läsekrets.

Annelie Bränström-Öhman, kulturskribent och professor i litteraturvetenskap vid Umeå universitet, som bland annat forskat om genus och akademiskt skrivande, föreläser om det akademiska skrivandets former och normer.

Andreas Fejes, professor i vuxenpedagogik vid Linköpings universitet, anlägger kritiska och pragmatiska perspektiv på den nya publicerings- och citeringsekonomin som allt mer präglar forskarsamhället.

Symposiet är kostnadsfritt. Mimer bekostar även övernattning natten mellan måndagen den 3 och tisdagen den 4 november för dem som är i behov av detta. Arbetsspråk är de skandinaviska språken.

Anmälan görs till henrik.nordvall at liu.se<mailto:henrik.nordvall at liu.se> senast den 23 oktober. Förutom lärosäte och disciplin bör du i din anmälan uppge om du önskar specialkost och om du är i behov av boende natten mellan den 3 och 4 november. Till anmälan skall dessutom en kort beskrivning av ditt pågående/planerade avhandlingsprojekt bifogas (ca en A4-sida på skandinaviskt språk eller på engelska). Denna kortare text kommer distribueras till deltagarna i förväg och ligga till grund för den presentationsrunda som vi genomför första dagen.

Antalet platser är begränsat och vid urval tillämpas principen först till kvarn.

Välkommen!

Hälsar

Henrik Nordvall, föreståndare för Mimer, Linköpings universitet

och symposiets organisationskommitté bestående av doktorand Johan Løvgren (Det teologiske Menighetsfakultet/Norwegian School of Theology), postdoktor Erik Nylander (Mimer/Linköpings universitet), doktorand Annika Turunen (Åbo Akademi) och doktorand Sofia Österborg Wiklund (Mimer/Linköpings universitet)

----------------------
Henrik Nordvall (Ph. D., Associate Professor)
Director of Mimer – The Swedish Network for Research on Popular Education
Department of Behavioural Sciences and Learning (IBL)
Linköping University
581 83 Linköping
Sweden
Tel: +46 13 282140;
Fax: +46 13 282145
E-mail: henrik.nordvall at liu.se
Webpage: http://liu.academia.edu/HenrikNordvall
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20140919/3ba0d0f9/attachment.html 


More information about the Mimernet.ibl mailing list