[Mimernet.ibl] Inbjudan och call for papers till Mimers forskarkonferens 2015

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Fre Aug 14 09:08:50 CEST 2015


Till Mimers nätverk
Inbjudan och call for papers till Mimers forskarkonferens 2015
Mimer inbjuder till årets forskarkonferens den 3-4 november 2015 som arrangeras i samarbete med Center for Civil Society Studies vid Handelshögskolan i Stockholm och Runö folkhögskola. Konferensen, som äger rum på Runö Kursgård i Åkersberga utanför Stockholm, vänder sig både till forskare och till forskningsintresserade praktiker.
Anmälan görs via Mimers hemsida där du också hittar mer information: http://www.liu.se/mimer/mimers-forskarkonferens?l=sv
Vid årets konferens uppmärksammas särskilt relationen mellan folkbildning, civilsamhälle och sociala rörelser – tre närliggande och delvis överlappande kunskapsområden. Vilka beröringspunkter finns mellan fälten? Hur ser förhållandet ut mellan berörda politikområden och mångfalden av verksamheter och sociala praktiker på dessa områden? Hur ser samhällets kunskapsbehov ut? Dessa frågor kommer att uppmärksammas av såväl forskare som praktiker och myndighetsrepresentanter under konferensen. Vår huvudtalare är Michele Micheletti, innehavare av Lars Hiertas professur i statskunskap vid Stockholms universitet, som både har studerat och skrivit om civilsamhälle och medborgarskap, samt även utvecklar begrepp och teoriapparat kring fenomen som political consumerism och sustainable citizenship.
Forskare inbjuds som vanligt att bidra med paper (5­-15 sidor) som berör folkbildning och/eller civilsamhälle i vid bemärkelse. Det är en arbetskonferens och därför välkomnar vi presentation av paper i olika stadier som speglar pågående forskning, såväl i en trevande början som i slutfasen när resultat föreligger. Vi försöker ge rimlig tid för återkoppling på varje text. Inled gärna ditt paper med att kort introducera forskningen, och några rader om frågor som du vill diskutera.
En annan presentationsform utöver paper är ett kortare inlägg inom ramen för det vi kallar ”Kontakttorget”. Både forskare och folkbildare har möjlighet att i friare form informera om olika projekt eller ventilera forskningsidéer. Du som vill medverka på detta sätt förväntas skriva ett PM om högst en A4-sida som introduktion till övriga konferensdeltagare. Ditt PM ska kortfattat redogöra för det tema eller de frågor som kommer att tas upp.
DEADLINE för paper och PM till kontakttorget är 2 oktober och de skickas till henrik.nordvall at liu.se<mailto:henrik.nordvall at liu.se>.  De texter som då har inkommit läggs till grund för detaljplanering av konferensens innehåll och tidsschema.
Konferensen startar kl. 13.15 på tisdagen den 3 november och slutar på onsdagen den 4 november ca kl. 16.00.
Konferensavgift inklusive logi i enkelrum på Runö folkhögskola samt middag och kvällsarrangemang är 2150 kr exklusive moms (1850 kr för doktorander). Konferensavgift exklusive logi och middag/kvällsarrangemang är 1250 kr exklusive moms (1000 kr för doktorander).
OBS! Runö folkhögskola sköter all fakturering av avgifter. Ange alla efterfrågade uppgifter i anmälningsformuläret. Har du frågor om detta eller om Runö generellt, kontakta Reband Raza på e-post reband.raza at runo.se<mailto:reband.raza at runo.se> eller tel 08-555 385 51.
Välkommen med din anmälan!
Sprid gärna informationen vidare i dina nätverk.
Vänliga hälsningar
Henrik Nordvall, föreståndare för Mimer



----------------------
Henrik Nordvall (Ph. D., Associate Professor)
Director of Mimer – The Swedish Network for Research on Popular Education
Department of Behavioural Sciences and Learning (IBL)
Linköping University
581 83 Linköping
Sweden
Tel: +46 13 282140;
Fax: +46 13 282145
E-mail: henrik.nordvall at liu.se
Webpage: http://liu.academia.edu/HenrikNordvall
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20150814/305d162b/attachment.html 


More information about the Mimernet.ibl mailing list