[Mimernet.ibl] Anmälan till Mimerkonferensen öppnad - samt påminnelse om forskningsdag

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Mon Aug 21 15:17:13 CEST 2017


Till Mimers nätverk

Först en påminnelse: Folkbildningens forskningsdag den 20 september närmar sig. Se program i bilaga samt länk till anmälan här<https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=4980069&sid=n8MVjBC6Om>.

Anmälan är nu möjlig till Mimers forskarkonferens 2017
Välkomna att anmäla er till Mimers årliga forskarkonferens den 7-8 november som i år arrangeras i samarbete med Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Nordiska folkhögskolan i Kungälv.

Länk till anmälan hittar du här<https://liu.se/forskning/mimers-forskarkonferens>.

Vid årets konferens uppmärksammas särskilt relationen mellan musik och bildning i keynotes och paneldiskussion. Såväl innanför som utanför den institutionaliserade folkbildningen har musikskapande och musikutövande en bildande karaktär. I samtliga studieförbund organiseras musiklärande till en omfattning som är unik vid internationell jämförelse. Vid olika folkhögskolor finns musikprogram, där vissa har kommit att erhålla så hög status att det talas om hur musikhögskolutbildning numer nästan blivit ett krav för att bli antagen. Här finns med andra ord ett spänningsfält mellan det elitistiska och mer amatöristiska, mellan konstnärlig professionalism och en tradition inom folkbildningen där alla människor, i demokratisk anda, ska få möjlighet att ta del av och utöva såväl klassisk som folklig kultur. Vid konferensen kommer vi genom paneler och gäster belysa olika dimensioner av musik som bildning, men också hur de kreativa lärprocesser som ofta förknippas med musicerandet förhåller till traditionell skolutbildning och ideal om anställningsbarhet.

Konferensen vänder sig både till forskare och till forskningsintresserade praktiker. Forskare inbjuds som vanligt att bidra med paper (ca 5-15 sidor) som berör folkbildning i vid bemärkelse. Det är en arbetskonferens och därför välkomnas texter som speglar pågående forskning i olika stadier. Möjligheten att bidra med ett kortare PM (en A4-sida) kring projekt eller idéer om forskning är öppen för både forskare och folkbildare.

Deadline för texter och anmälan är den 6 oktober. Texterna skickas till annika.pastuhov at liu.se<mailto:annika.pastuhov at liu.se>. Konferensen kommer att hållas på Nordiska folkhögskolan i Kungälv som ligger ca 20 km norr om centrala Göteborg.

Sprid gärna vidare informationen i era nätverk.

Med vänlig hälsning
Henrik Nordvall [FD, Docent]
Föreståndare för Mimer - Nationellt program för folkbildningsforskning
[Linköpings universitet]

Institutionen för beteendevetenskap och lärande (IBL)
581 83 Linköping
Telefon: 013-28 21 40
Besöksadress: Hus D, Campus Valla
Besök oss gärna på: www.liu.se<http://www.liu.se/>
Besök gärna Mimer på: www.liu.se/mimer<http://www.liu.se/mimer>
Hemsida på Academia.edu: https://liu-se.academia.edu/HenrikNordvall




-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20170821/cf0e2bdc/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: FolkbildningensForskningsdag2017.pdf
Type: application/pdf
Size: 1862923 bytes
Desc: FolkbildningensForskningsdag2017.pdf
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20170821/cf0e2bdc/attachment-0001.pdf>


More information about the Mimernet.ibl mailing list