[Mimernet.ibl] PÅMINNELSE: Anmälan och papers till Mimerkonferensen 2018

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Ons Okt 3 15:13:44 CEST 2018


Till Mimers nätverk

Nu på fredag, den 5 oktober, är det deadline för anmälan och papers/PM till Mimers forskarkonferens 6-7 november.  Se information nedan.


Mimers forskarkonferens 2018 på Folkhögskolan Hvilan
Välkomna till Mimers forskarkonferens den 6-7 november 2018 som i år arrangeras i samarbete med Folkhögskolan Hvilan och Avdelningen för pedagogik vid Sociologiska institutionen på Lunds universitet och med stöd av Region Skåne genom projektet Myllret.

Länk till anmälan hittar du här<https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7Bg_kSZ_X0yoFnhP6aWO3cKwGvdazoJHsrgZBWpTfIdUNVlVU0FOQTdESERFWE5aUVRJOUE4SUtGWC4u>.

Vid årets konferens uppmärksammas särskilt att folkhögskolan firar 150 år och den svenska demokratin 100 år. Vi tar tillfället i akt att diskutera så väl folkhögskolans betydelse för demokratin som på demokratin och de demokratiska värderingarnas betydelse för folkhögskolan. Vi tänker oss vidare att både folkhögskolan och demokratin kan förstås som ett arv som inte bara ska förvaltas, utan som något som ständigt förändras och förnyas. Paneler och gäster kommer att belysa folkhögskolans och demokratins jubileumsår, inte bara genom att blicka tillbaka utan framför allt genom att blicka framåt.
Under konferensen kommer Johan Lövgren (Det teologiske menighetsfakultet) att presentera sin nyligen publicerade doktorsavhandling om folkhögskolan och dess värderingar. Därtill hålls två panelsamtal. Den ena panelen, bestående av bland andra Fredrik Sandberg (Lunds universitet), Eva Åström (Folkbildningsrådet) och Annika Pastuhov (Linköpings universitet), kommer att behandla frågor om hur relationen mellan demokrati och folkbildning kan studeras och förstås. Den andra, med Eduardo Gran Villanueva-Contreras (Folkhögskolan Hvilan), Gerhard Holmgren (RiO),  Filippa Millenberg (Linköpings universitet) och Ingela Zetterberg (Folkhögskollärarna), kommer att diskutera folkhögskolans framtid och forskningens roll i denna.

Konferensen vänder sig både till forskare och till forskningsintresserade praktiker. Forskare inbjuds som vanligt att bidra med paper (ca 5-­15 sidor) som berör folkbildning i vid bemärkelse. Det är en arbetskonferens och därför välkomnas texter som speglar pågående forskning i olika stadier. Möjligheten att bidra med ett kortare PM (en A4­sida) kring projekt eller idéer om forskning är öppen för både forskare och folkbildare.

Deadline för texter är den 5 oktober och de skickas till annika.pastuhov at liu.se<mailto:annika.pastuhov at liu.se>. Ytterligare information finns tillgänglig på: www.liu.se/mimer<http://www.liu.se/mimer>.

Sprid gärna vidare informationen i era nätverk.


Med vänlig hälsning
Henrik Nordvall [FD, Docent]
Föreståndare för Mimer - Nationellt program för folkbildningsforskning

[Linköpings universitet]

Institutionen för beteendevetenskap och lärande (IBL)
581 83 Linköping
Telefon: 013-28 21 40
Besöksadress: Hus D, Campus Valla
Personlig hemsida på LiU: https://liu.se/medarbetare/henno02
Besök gärna Linköpings universitet på: www.liu.se<http://www.liu.se/>
Besök gärna Mimer på: www.liu.se/mimer<http://www.liu.se/mimer>




-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20181003/cd83b56a/attachment.html>


More information about the Mimernet.ibl mailing list