[Mimernet.ibl] PÅMINNELSE: Anmälan och papers till Mimerkonferensen 2019

Henrik Nordvall henrik.nordvall at liu.se
Ons Okt 2 13:26:15 CEST 2019


Till Mimers nätverk
Nu på fredag, den 4 oktober, är det deadline för papers/PM till Mimers forskarkonferens 5-6 november.  Se information nedan.

Inbjudan och call for papers - Mimers forskarkonferens 2019 i Linköping
Välkomna till Mimers årliga forskarkonferens den 5-6 november 2019 som i år arrangeras i samarbete med Avdelningen för pedagogik och vuxnas lärande vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande, Linköpings universitet.
Länk till anmälan hittar du här<https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7Bg_kSZ_X0yoFnhP6aWO3cKwGvdazoJHsrgZBWpTfIdUNVlVU0FOQTdESERFWE5aUVRJOUE4SUtGWC4u>.
Vid årets konferens uppmärksammas särskilt två spår. Organisering för lärande inom folkbildningen, eller folkbildningens didaktik och pedagogik om man så vill, är det ena spåret som vi lyfter i ett panelsamtal mellan Staffan Larsson, professor emeritus i vuxenpedagogik (Linköpings universitet), Johan Söderman, professor i barn- och ungdomsvetenskap (Göteborgs universitet) och Louise Malmström, programansvarig för folkhögskolelärarprogrammet (Linköpings universitet). Det andra spåret är hur nordiskt forskningssamarbete inom folkbildningsområdet kan fördjupas ytterligare och med sikte på jämförande studier. Ann-Marie Laginder, docent i pedagogik (tidigare Linköpings universitet) och Jorun M. Stenøien, professor i vuxnas lärande (NTNU, Trondheim) delar med sig av erfarenheter från nordiskt samarbete om kunskapsproduktion och lärandeformer inom frivilligarbete i kulturorganisationer. Johan Lövgren, doktor i teologi (Grenland folkehøgskole och Norwegian School of Theology) och Henrik Nordvall, biträdande professor i vuxenpedagogik (Linköpings universitet) presenterar en översikt av forskning om folkhögskolan i Norden (1998-2018).
Konferensen vänder sig både till forskare och till forskningsintresserade praktiker. Forskare inbjuds som vanligt att bidra med paper (ca 5-15 sidor) som berör folkbildning i vid bemärkelse. Det är en arbetskonferens och därför välkomnas texter som speglar pågående forskning i olika stadier. Möjligheten att bidra med ett kortare PM (en A4-sida) kring projekt eller idéer om forskning är öppen för både forskare och folkbildare.
Deadline för texter är den 4 oktober och de skickas till daniel.bladh at liu.se<mailto:daniel.bladh at liu.se>. Konferensen kommer att hållas på Linköpings universitets Campus Valla.  Vi startar kl. 13.15 på tisdagen den 5 november och avslutar med fika kl. 15.10 på onsdagen (6/11). Information uppdateras kontinuerligt på: www.liu.se/mimer<http://www.liu.se/mimer> (under Mimers forskarkonferens).
Sprid gärna vidare informationen i era nätverk.


Med vänlig hälsning
Henrik Nordvall [FD, Docent]
Föreståndare för Mimer - Nationellt program för folkbildningsforskning

[Linköpings universitet]
Institutionen för beteendevetenskap och lärande (IBL)
581 83 Linköping
Telefon: 013-28 21 40
Besöksadress: Hus D, Campus Valla
Personlig hemsida på LiU: https://liu.se/medarbetare/henno02
Besök gärna Linköpings universitet på: liu.se<https://liu.se/>
Besök gärna Mimer på: liu.se/mimer<https://liu.se/mimer>


-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/mimernet.ibl/attachments/20191002/0eba9362/attachment.html>


More information about the Mimernet.ibl mailing list