[Vild!] Långfärdsskridsko-tur lördag

Daniel Hallgren danha615 at student.liu.se
Ons Feb 9 14:04:09 CET 2005


Hej alla långfärdsskridskosugna!

Isgudarna ler för tillfället sitt stora leende mot oss skridskoåkare i Linköping! Isläget är just nu, på flertalet sjöar, bra, för att inte säga mycket bra.

Det är alltså återigen dags för Vild att anordna långfärdsskridsko-åkning! Första turen går nu till helgen, på lördag. Vilken sjö det blir beror på isläget och ledarnas preferenser. Anmälan är obligatorisk, se mer nedan.

Lördagens tur blir ingen nybörjartur, så skridsko- och isvana ser vi helst att du har. Det räcker dock om du har åkt några gånger, tempot blir förhållandevis lugnt och vi kan räkna med att köra mellan 2 och 3.5 mil beroende på isläget, vinden och hur mycket vi orkar. Givetvis anpassas turen efter alla i gruppen!

Vi utgår från resecentrum och åker buss ut till isen. Avfärd ca 9:30 på lördag, återkomst mellan 15:30 och 17:30. Mer info meddelas till de anmälda när det är bestämt vilken sjö det blir.

Ang. utrustning så är detta är ett absolut krav om du vill deltaga i Vilds långfärdsskridskoturer:

* Fika 
* Ryggsäck med midjerem och vattentätt förpackat ombyte! 
* Isdubbar 
* Långfärdsskridskor

Skridskor + pjäxor går att hyra på Öhammars i stan för ca en hundralapp.

Ispik, kastlina och grenrem är också trevligt att ha, men inget krav.

Läs gärna mer på
http://www.studorg.liu.se/vild/skridsko.shtml

En brasklapp utfärdas; turen kan komma att ställas in om isläget plötsligt blir dåligt (mindre troligt) eller om vädret ser ut att bli riktigt kasst (inte heller lika troligt).

Anmälan är alltså obligatorisk, och sker via email senast fredag kl 15 till danha615 at student.liu.se. Inkludera telefonnummer! Skriv också gärna om du har åkt mycket eller litet långfärdsskridsko förut.

Information om samlingstid och vilken sjö det blir skickas ut via email senast kl 18 på fredagen.

Frågor besvaras gärna!

Max antal deltagare 15 st.

Mvh ledarna
Daniel Hallgren, danha615 at student.liu.se
Henrik Tidefelt




More information about the Vild mailing list