[Vild!] Gratis hajk för din kompis!

Henrik Tidefelt tidefelt at isy.liu.se
Tis Apr 12 19:48:14 CEST 2005


Hej!

Vild! har det stora nöjet att få erbjuda unga, frilufts-ovana och helst kvinnliga studenter en gratis introduktionshajk!  I priset (just det, gratis) ingår mat, boende, resor, och det mesta i utrustningsväg - vi gör allt för att det ska vara lätt för den oerfarne att komma ut utan att det kostar ett dugg.

Nu är risken stor att just du som får det här mailet via Vild!s epostlista inte stämmer in på beskrivningen ovan, men om inte du känner dig träffad själv så har du kanske lite trevligt folk i din omgivning som du skulle vilja fick chansen.  Isåfall vore vi enormt tacksamma om du ville skicka vidare den här inbjudan till dem (glöm inte att byta ut ämnesraden!).

Det kommer finnas två tillfällen att delta.  Första helgen är den 13-15 maj, och den andra är veckan efter, 20-22 maj.  Avfärd är på fredagskvällen, och hemkomst på söndagseftermiddagen.  Förträff med noggrann genomgång av vad man kan behöva tänka på hålls veckan innan respektive hajk.

Hajken har fått namnet Friluftshelgen, och handlar nu inte just om att vara gratis, utan om att introducera friluftsliv.  Den som deltar ska bli trygg i sig själv och i fortsättningen veta att det är okomplicerat att komma ut.  Man kommer lära sig enkla saker som gör det trivsamt att vara ute, grunder i orientering, hantering av tält och kök, med mera.  Man kommer även få prova att paddla kanot och kanske spana in någon grotta, men inte minst kommer man få vara ute en maj-helg med massa trevligt folk!

Att det här företaget är möjligt är tack vare statliga pengar som Vild! kunnat söka från Sveriges Akademiska Idrottsförbund.  Medlen ska användas till att aktivera unga och främst tjejer, vilket är anledningen till att vi måste rikta oss främst till dessa grupper, men om vi inte fyller våra 40 platser med unga och tjejer tar vi in andra också.  En typisk förstaårsstudent räknas definitivt som ung!

Fortfarande intressant?  Vi fortsätter med lite mer information.

Handikappanpassning?  Terrängen är tyvärr olämplig för rullstol.  Hur ska vi bo?  Första natten bor vi inomhus, andra i tält.  Ska vi gå långt eller göra något jobbigt?  Nej.

Man undrar säkert också vad det nu kan vara för utrustning man trots allt måste stå för själv.  Detta är skor och regnkläder.  Har man ett par sköna kängor är det klart man tar dem, men har man bara jumpadojjer så funkar det också!  Vi kommer inte gå i några sump-marker just med tanke på att vi räknar med er som inte har rejäla skor.  Regnkläderna behöver inte heller vara något märkvärdigt.

Vi håller med enkla liggunderlag, och för den som inte har eller kan låna sovsäck ordnar vi filtar.  Mitt i maj kommer det inte vara några problem alls att hålla sig varm om natten.  Det är bra om man kan få tag i en ryggsäck på åtminstone 40 liter, men vi har även ett antal större ryggsäckar för utlåning.

Vi ordnar med mat, tält, kök, sjukvårdsutrustning med mera.

För att anmäla dig skickar du epost till
  gratis at vild.studorg.liu.se
(svara alltså inte på detta mail för att anmäla dig).  Vi behöver veta följande:
-  Ålder och kön.
-  Om du pluggar vid universitetet, och isåfall hur länge du gjort det.
-  Vilken eller vilka av helgerna du kan delta.
-  Allergier.
-  Tillgång till ryggsäck, sovsäck och liggunderlag.
-  Annat du tror kan vara bra för oss att veta.

För frågor kan du gärna vända dig till mig direkt, på
  tidefelt at isy.liu.se
eller 013-281311 (dagtid).  070 272 37 42 funkar också (oftast).


Hjärtligt välkomna,

Friluftshelgsgruppen
genom Henrik Tidefelt



More information about the Vild mailing list