[Vild!] Vinter-kurs!

Henrik Tidefelt tidefelt at isy.liu.se
Fre Jan 27 17:22:33 CET 2006


Datum: 13-19 april (torsdag kväll till onsdag morgon)
Fikafaktor: 3


Hej!

Skulle inte en introduktionskurs i vinterfriluftsliv sitta fint?  Vissa har kanske anat det redan, andra hoppas vi följer med så att vi får chansen att visa det: Vinterfriluftsliv är fantastiskt!

Vi bjuder in dig som är bekväm med tältning under de snöfria säsongerna, men som förstår att snö och vinter är an annan grej som man kan behöva en välorganiserad introduktion till.  Speciellt inbjuder vi dig som är tjej!

Utgångspunkten för det hela är Vålådalens fjällstation i Jämtlandsfjällen.  Vi kommer både bo i tält, bivack och stuga.  Vi kommer åka skidor (går att hyra på plats) med packning varje dag, men inte så mycket att man behöver kunna åka skidor sedan tidigare, och inte mer än att det blir ordentligt med tid över till de andra momenten i kursen.  Vi hoppas även kunna skicka med lite lavin-kunskap i bagaget!

Och inte nog med det!  Vi hoppas till råga på allt att kursen ska kunna subvensioneras till stor del.  Annars blir det till självkostnadspris plus Vild!-20.  Självkostnadspriset beräknas till maximalt 3000 kr, men kan man låna skidor och annan personlig utrustning, få tag i billiga tåg-biljetter, äter billigt, och byter bort natten i stuga mot ytterligare en tält-natt hamnar det nog under 1000 kr istället!  Här _innefattar_ "annan personlig utrustning" kläsel som klarar både våt snö, regn, vind och kyla (bomullskläder är mer eller mindre bannlysta), en varm sovsäck eller dubbla tunnare, dubbla liggunderlag, och en bra termos.

Förträff kommer hållas i Linköping den 5 april.  Då bildar vi matlag, diskuterar mat-ideer, stämmer av utrustning, med mera.  Vi kommer skicka en lista med saker man behöver ha med sig till de som anmält sig inom kort, så att man i god tid kan börja fundera på vad som kan lånas, vad som kan hyras och vad man måste köpa.

Nu över till den största utmaningen.  Biljetterna lär ta slut inom en överskådlig framtid, och de blir snabbt dyrare också.  Alltså gäller det att bestämma sig snabbt!  Dessutom försämras våra chanser att få subventioner om vi inte har de flesta anmälningarna inom kort, och även om ni inte är helsäkra (men intresserade, förstås) vore vi väldigt glada om ni lät oss veta det nu direkt.  Vidare är det ju inte förrän vi ser att vi har tillräckligt med deltagare för att kursen ska bli av som vi kan börja boka biljetter, så för att det ska bli så billigt och bra för så många som möjligt vill vi höra av er som är intresserade

  senast den 1 februari!

Anmälan/intressevink skickas till Fredrik Sahlin <fresa345 at student.liu.se>.  Frågor likaså.  eller till någon av oss andra:  Susanne Åkesson <susaakes at hotmail.com>, Andreas Hornwall <andho715 at student.liu.se>, eller Henrik Tidefelt <tidefelt at isy.liu.se>.

Välkomna!



More information about the Vild mailing list