[Liu-web] LiU-web-e #2

Patrick Moreau-Raquin patrick.moreau-raquin at liu.se
Thu Feb 12 08:45:54 CET 2009


WEBBYRÅN
Som tidigare meddelats har en webbyrå bildats på ER. Vi säljer våra tjänster och hjälper gärna till att ta fram eller revidera webbplatser. Kostnad: 430 kr per timme. Kontakta patrick.moreau-raquin at liu.se eller magnus.johansson at liu.se. 

POLOPOLY 9 (P9)
Konsulterna börjar preliminärt vecka 12. De ska tillsammans med teknisk webmaster göra en förstudie, ca 120 timmar, sedan börjar de utveckla språkstöd med mera direkt.

DOKUMENTATION P9
CUL kommer att ta fram en kursmaterialstruktur, handldening, ordna ett par provkurser under våren, uppdatera materialet när språkstödet kommer m.m. Projektet Nya LiU-webb 2 bekostar det. De som använder P9 idag får gärna kolla och kommentera vad vi har idag på http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/polopoly.

GRUNDKURS FÖR WEBBREDAKTÖRER
Ny omgång till hösten, när kurser i P9 har kommit igång.

SÖKMOTORN
Johan och Patrick började titta på sökmotorn vecka 6. Lite tidsödande då man måste vänta på ny indexering efter gjorda justeringar. Nu får man träff på vissa självklara sidor med vilka det var probblem tidiagre (lunch, liu-tryck och loke t.ex.). Några webbansvariga har gjort tester, kollat vad det blev för träffar för vissa relevanta sökord för den egna institutionen. Vi fortsätter justera sökmotorn med hjälp av deras rapporter.

SITECHECK
Vi har köpt en tjänst för länkkontroll, stavning sv/eng, tillgänglighet på LiU:s centrala webbplats. Det kostar ca 31 000 årligen för ca 13 000 sidor. Enbart länk- och stavningskontroll kostar 23 000kr. Hör av er till Patrick om ni vill veta mer och/eller vill få kontaktuppgifter till företaget som säljer tjänsten. 

LÄNKKONTROLL
Andreas Lange på IDA har ett verktyg för länkkontroll med mailrapport till sidansvariga som kan användas av alla. Kontakta Andreas om ni är intresserade, anlan at ida.liu.se.

STRUKTURFRÅGOR
En strukturgrupp som bildades vid webbforumsmötet i december har träffats. Vi började diskutera vad det innebär att anpassa strukturen till besökarna. Nästa möte kommer vi bla.a. att diskutera målgrupper, intressenter, innehåll, struktur, arbetssätt osv. för de olika webbplatserna (central, fakulteter, institutioner). Läs mer på http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/organisation/webbforum/2009.

WEBBFORUMS BLOGG
Ursula Nielsen berättar om bibliotekets utbildningssatsning på sociala medier, http://www.liu.se/webbforum/blogg/

Hälsningar

Patrick Moreau-Raquin 
_______________________________________________________________________

Web coordinator 
Linköpings universitet, 581 83 Linköping, Sweden
e-mail patrick.moreau-raquin at liu.se 
Tel +4613 28 16 29 (mobile extension)
http://www.liu.se/
_______________________________________________________________________





More information about the Liu-web mailing list