[Liu-web] LiU-web-e #3

Patrick Moreau-Raquin patrick.moreau-raquin at liu.se
Fri Feb 27 16:16:22 CET 2009


SÖKMOTORN
Sökmotorn har justerats och verkar allmänt ge bättre träffar. Kolla gärna och rapportera till patrick.moreau-raquin at liu.se. En egenhet är att den är shiftlägeskänslig. Man får träffar oavsett om man skriver sökorden med gemena eller versaler, men det blir högre ranking om det matchar. 

FORM2DB
Det är sedan tidigare möjligt att koppla ett formulär till en databas (se http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/resurser). Nu har funktionen förbättrats. Förutom en ansiktlyftning kan man sortera, gruppera och inte minst redigera datan som skickats in.

LIU-NYTT-E
LiU-nytt-e skickas numera bara till anställda och utomstående. Studenterna får LiU-nytt-s, med delvis annorlunda innehåll. Vill ni få ut information till studenterna kontakta Teres, teres.wramell at liu.se.

TWITTER
Liu-nytt kan numera läsas på Twitter. Se http://twitter.com/liu_universitet för nyheter på svenska och http://twitter.com/liu_university för nyheter på engelska. Biblioteket har också en sida på http://twitter.com/liu_bibliotek

DRIFTNYHETER
Det blir en hel del nyheter vid nästa driftsättning 4 mars av polopoly 8 (http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/polopoly8) och särskilt polopoly 9 (http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/polopoly).
 
Den 27/2 fick avskiljaren i polopoly 8 (linjen som man får med ikonen med tre korta streck i standardartikeln) utökad funktion. Den kan användas t.ex. när man har text och bild och vill tvinga ny text (och ev. bild) börja nedanför den översta bilden.

SÖKOPTIMERING
Vecka 11 kommer alla programsidor på utbildningswebben (http://www.liu.se/utbildning/) att justeras för att komma högre upp på sökmotorernas träffsidor. Vi följer guiden på http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/levande/sokoptimering. Den kommer att uppdateras inom kort.

STRUKTUR
Strukturgruppen har träffats igen och börjat diskutera målgrupper och deras behov på central-, fakultets- och institutionsnivå. Utförligare rapport kommer när vi är klara med det.

NY REDAKTÖR
1 mars börjar en ny redaktör på ER. Hon heter Therese Winder och ska arbeta med engelskspråkiga trycksaker, engelska webben m.m.

Hälsningar

Patrick Moreau-Raquin 
_______________________________________________________________________

Web coordinator 
Linköpings universitet, 581 83 Linköping, Sweden
e-mail patrick.moreau-raquin at liu.se 
Tel +4613 28 16 29 (mobile extension)
http://www.liu.se/
_______________________________________________________________________





More information about the Liu-web mailing list