[Liu-web] LiU-web-e #1

Patrick Moreau-Raquin patrick.moreau-raquin at liu.se
Fri Jan 16 13:41:40 CET 2009


Hej!

Det här är det första numret av LiU-web-e, nyhetsbrevet till liu-web (mailinglistan för dig som arbetar med webbpublicering). Det skickas av LiU:s webbsamordnare och tar upp drifts- och utvecklingsnyheter, både innehållsmässigt och tekniskt. 

WEBBYRÅ BILDAD
En central webbyrå har bildats på avdelningen för Externa relationer. Syftet är bl.a. att få en mer flexibel och mindre sårbar organisation, underlätta planeringen, samordna oss bättre och erbjuda tjänster till institutioner och enheter. 

De som ingår i byrån är: Charlotte Perhammar (utbildningswebben), Birgitta Weibull (ansvarig för den engelska utbildningswebben och samordnare för utbidningswebben), Johan Svensson (informatör), Teres Wramell (ansvarig för Insidan och Studentwebben), Fredrik Ivarsson (Tjl) och Patrick Moreau-Raquin (webbsamordnare). 

PLANERING
Läs om huvudaktiviteterna i 2009-årsplaneringen på http://www.liu.se/webbforum/blogg/planering-2009/

UTBILDNING AV WEBBREDAKTÖRER
Under hösten ordnades första grundkursen för webbredaktörer. Kursen kommer att erbjudas i fortsättningen också. Material från höstens kurs finns samlat på http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/utbildning/kurs. Kolla gärna så får du en idé om innehållet.

DRIFTINFO
Driftinformation publiceras på http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/

LAG & RÄTT
Sidan Lag & rätt på Internet (http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/riktlinjer) har uppdaterats. 

FLER ANVÄNDER FIREFOX
Enligt LiU:s statistik har fördelningen mellan olika webbläsare förändrats drastiskt på senare tid. Färre använder Explorer (ca 55% IE6 och IE7) och fler använder Firefox m.fl. (41 %). Mer statistik på http://www.liu.se/stat/liu/2009/usage_200901.html#TOPAGENTS

BLOGGEN
Allmänt om webbarbetet på LiU. Bland annat om utbildningssidorna, vilken engelska man ska använda, m.m. Kommentera gärna inläggen. Säg till om du vill blogga! http://www.liu.se/webbforum/blogg/

TIPSA
Tipsa gärna! Berätta för dina kollegor som jobbar webben om nyhetbrevet, tipsa om nyheter som du tycker fler borde läsa!
Prenumeration: http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/prenumereraliuwebe
Avprenumeration: http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/avprenumereraliuwebe



Hälsningar

Patrick Moreau-Raquin 
_______________________________________________________________________

Web coordinator 
Linköpings universitet, 581 83 Linköping, Sweden
e-mail patrick.moreau-raquin at liu.se 
Tel +4613 28 16 29 (mobile extension)
http://www.liu.se/
_______________________________________________________________________





More information about the Liu-web mailing list