[Liu-web] LiU-web-e 30 april 2013

Fredrik Ivarsson webmaster at liu.se
Tue Apr 30 11:38:51 CEST 2013


Intensiv webbvår
Det rör på sig inom webbverksamheten på LiU. Till exempel har nytt personalsök lanserats och i Polopoly är det nu möjligt att redigera texter direkt på webbsidan samtidigt som projektet ny LiU-webb 2014 drar igång på allvar. Vi går med andra ord en intensiv och spännande tid till mötes som vi hoppas och tror ska resultera i stora förbättringar av LiU-webben.

Det är många som efterlyser fler polopolytips så om ni har några ni vill dela med er av får ni gärna skicka in dem till oss på webmaster at liu.se.  Det kan vara allt från tips om funktioner som andra kanske inte vet om till knep som effektiviserar polopolyarbetet. 

Förresten visst känns det underbart nu när även naturen antar en allt mer polopolygrön kulör!? :) 

Fredrik Ivarsson
Central webmaster

NY LIU-WEBB 2014 - PROJEKTSTART (2013-04-29)
Nu startar projektet med att ta fram en ny LiU-webb på riktigt. Projektkontoret som kommer att finnas på Kommunikationsavdelning är bemannat och arbetet med att analysera vår befintliga webb inleds nu i dagarna. I en första fas handlar det om att skapa en så bra förståelse som möjligt för hur LiU:s samlade webb ser ut idag, vilka behov vi har att kunna kommunicera med våra olika målgrupper och, inte minst, att inhämta tankar och idéer från hela universitetet inför det kommande utvecklingsarbetet.

ONPAGE EDITING ÄR HÄR! (2013-04-29)
Nu är det möjligt att direkt redigera Polopolys webbsidor från "utsidan". Klicka på redigeringspennan, längst ned till höger på webbsidan, och logga in så kan du nu utföra enklare redigering av de textblock (textredigerare) som utgör webbsidan. Den här funktionen erbjuder bara ren textredigering och vill man utföra mer avancerad redigering så får man använda sig av Polopolys vanliga redigeringsgränssnitt. OBS! OnPage Editing fungerar bara på de texter som finns inlagda i textredigerare.

KOMBINATIONSARTIKLAR ETT MINNE BLOTT (2013-04-24)
Den 25/4 görs alla kombinationsartiklar i Polopoly om till blockartiklar med flera spalter, vilket innebär att kombinationsartiklarna nu försvinner för gott.

Skulle det visa sig att det uppstår problem i och med konverteringen så kan man via Polopolys historik (Egenskaper/Versioner) backa tillbaka till den ursprungliga kombinationsartikeln.

DRIFTSÄTTNING 2013-04-24 (2013-04-25)
Nyheter har nu en ny utskriftsfunktion som tar bort högerspalter från utskriften. Direkthantering av bilder i textredigeraren. OnPage editing möjliggör redigering från "utsidan". Ladda upp bilder direkt från textredigeraren. Samt mycket mer.

För komplett lista med uppdateringar följer du länken ovan.
http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/polopoly/?utm_medium=nyhetsbrev&utm_source=liu-web-e&utm_campaign=web-e-30-april-2013

NYA "SÖK EN ANSTÄLLD" IGÅNG (2013-04-29)
Efter många rundor med strul och bra feedback från er så har nu Sök en anställd ersatts med Googles sökmotor, vilket också är den som används vid allmän sökning på LiU-webben, tillsammans med de nya personalwebbsidorna (http://www.liu.se/personal).

En stor fördel med den nya sökfunktionen är bland annat att den är betydligt mer förlåtande vid stavfel, vilket är en förbättring som många har efterfrågat.

Följ länken i rubriken för mer utförlig infomration om Nya Personalsök 
http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/nytt-personalsok/?utm_medium=nyhetsbrev&utm_source=liu-web-e&utm_campaign=web-e-30-april-2013

TIPS OCH TRIX: BYTA SPRÅK I POLOPOLY (2013-03-19)
Hittar du inte hur man skapar en översättning i Polopoly? 
Om du tittar uppe till höger så har du en flagga som talar om vilken språkinställning den aktuella artikeln/avdelning har. Skulle du vilja byta språk så klickar du bara på flaggan och vips dyker ett gäng nya språkalternativ upp. Klicka på det språk du önskar så ändras flaggan och med den även språkinställningen. 

DRIFTSÄTTNING 2013-03-06: ÄNDRING AV FLIKAR OCH FÄLT (2013-03-11)
Utifrån den användarstudie som gjorts, och de önskemål som där lyftes fram, har funktioner, flikar och fält grupperats på ett förhoppningsvis bättre och mer logiskt sätt.

Följ ovanstående länk för sammanfattning av ändringarna.
http://www.liu.se/insidan/webbpublicering/polopoly/flikar-och-falt/sammanfattning/?utm_medium=nyhetsbrev&utm_source=liu-web-e&utm_campaign=web-e-30-april-2013

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.liu.se/pipermail/liu-web/attachments/20130430/7e6cbba9/attachment.html 


More information about the Liu-web mailing list