[Info.cetis] Sveriges unga akademis sommarforskarskola FORSKARMÖTEN 2020 – utlysningen är öppen - hjälp oss att sprida info till elever och lärare

Kjellström Anna anna.kjellstrom at sverigesungaakademi.se
Ons May 20 10:23:18 CEST 2020


Hej,

Jag heter Anna och jobbar som handläggare på Sveriges unga akademi och hoppas få hjälp att nå ut till gymnasieungdomar med information om vår sommarforskarskola ”Forskarmöten”. Nu vänder vi oss bara till ungdomar i Västra Götalands-regionen i år, och jag antar att ni har ett nationellt nätverk. Har ni möjlighet att på något sätt att sprida det här i era nätverk skulle det vara guld värt. Det vi försöker få ut är följande:

Sveriges unga akademis FORSKARMÖTEN 2020 – utlysningen är öppen
Den 10–12 augusti planerar vi i Sveriges unga akademi<https://www.sverigesungaakademi.se/>* att genomföra vår populära sommarforskarskola Forskarmöten i Fiskebäckskil på västkusten. Här får ungdomar möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik. Är du nyfiken på vad en forskare gör, vad man kan forska om och hur man blir en forskare? Vill du hänga med likasinnade på sommarlovet? Då är Forskarmöten helt rätt!


Alla intresserade gymnasieelever (inom alla ämnen) som ska börja årkurs 3 till hösten eller går ut årskurs 3 nu i vår och som är bosatta i Västra Götalands-regionen, är varmt välkomna att söka. Och vi behöver hjälp med att nå ut till dem!
Forskarmöten är kostnadsfritt och Sveriges unga akademi står för mat, logi samt ersätter resor upp till ett maxbelopp. Forskarmöten är förstås alkohol- och drogfritt.

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19
Vi vet hur uppskattat Forskarmöten är och vill vara redo att köra om det går, därför öppnar vi anmälan nu trots att Sverige fortfarande är mitt i pandemin. Vi följer noga utvecklingen och i juli tar vi beslut om det går att genomföra Forskarmöten. Två nödvändiga förutsättningar för att det ska gå är att:
– Folkhälsomyndighetens riktlinjer ändras (idag är inte grupper >50 personer eller onödiga resor tillåtna),
– det går att genomföra forskarskolan på ett tryggt och bra sätt.
I år är anmälan bara öppen för ungdomar i Västra Götalandsregionen.

Hjälp oss gärna sprida och dela information om Forskarmöten till elever som du tror skulle passa och till lärare på gymnasieskolan!
Mer information och länk till ansökan finns här<https://www.sverigesungaakademi.se/fomo20>.
Sista ansökningsdag är den 25 juni.
Följ Forskarmöten på Facebook<http://gantrack8.com/t/l/1753459/4_MDQ4MTgyMzYzOQ==/> och dela videoklipp<http://gantrack8.com/t/l/1753460/4_MDQ4MTgyMzYzOQ==/> (sök på Forskarmöten på YouTube).

Frågor? Kontakta oss gärna:
Anna Kjellström
Sveriges unga akademis sekretariat
info at sverigsungaakademi.se<mailto:info at sverigsungaakademi.se> eller 070-673 94 45

* Sveriges unga akademi<https://www.sverigesungaakademi.se/index.html> är en tvärvetenskaplig akademi för ett urval av de bästa yngre forskarna i Sverige, med en verksamhet som vilar på fyra ben: forskningspolitik, internationalisering, tvärvetenskap och utåtriktade aktiviteter. Akademin är en oberoende plattform som ger yngre forskare en stark röst i den forskningspolitiska debatten och som arbetar med att föra ut forskning till barn och unga. Inom akademin möts unga forskare över lärosätes- och disciplingränser för att samtala om forskning och forskningsrelaterade ämnen. Sveriges unga akademi bildades på initiativ av Kungl. Vetenskapsakademien 2011 och har cirka 35 ledamöter<https://www.sverigesungaakademi.se/ledamoter.html> varav 7-8 är lärare på Forskarmöten.

Tusen tack för hjälpen, det är en fantastisk upplevelse om man är det minsta nyfiken på forskning och vetenskap. Och så håller vi tummarna att det är möjligt att genomföra i augusti.

Mvh,

Anna

ANNA KJELLSTRÖM
Handläggare, Sveriges unga akademi
Administrative Officer, The Young Academy of Sweden

tel: + 46 (0)8 673 97 45
mobile: +46 (0)70 673 94 45
mail: anna.k<mailto:anna.k at sverigesungaakademi.se>@<mailto:anna.k at sverigesungaakademi.se>sverigesungaakademi.se<http://sverigesungaakademi.se>

SVERIGES UNGA AKADEMI
THE YOUNG ACADEMY OF SWEDEN
c/o Kungl. Vetenskapsakademien/
The Royal Swedish Academy of Sciences
Box 50005, SE-104 05 Stockholm, Sweden
Besök/Visit: Lilla Frescativägen 4 A
SE-114 18 Stockholm, Sweden
www.sverigesungaakademi.se<http://sverigesungaakademi.se>
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://lists.liu.se/pipermail/info.cetis/attachments/20200520/8681800e/attachment-0001.html>


More information about the Info.cetis mailing list